Løber livet også lidt fra dig nogen gange?

Flere mennesker end nogensinde lever et hektisk liv med stress, søvnmangel, følelsen af altid at halse lidt bagefter, med dårlig samvittighed over aldrig helt at være tilstede, med følelsen af for lidt tid til sig selv/kæresten/ægtefællen/fritidsinteresser/børn eller noget helt 6 og mest af alt: med et kæmpeønske om at få en bedre balance i livet, så energi & overskud bliver noget der flyder igen og hvor livskvaliteten øges betydeligt, fordi du kommer til at leve i overensstemmelse med sådan som du ønsker det – i overensstemmelse med dine værdier – det du har indeni dig.

Når der er forskel på måden vi ønsker at leve livet på & måden vi så rent faktisk lever livet på, så giver det mismatch anledning til (i den milde version) irritation, dårlig samvittighed, frustrationer, nedsat glæde og overskud, over til at kunne blive en spiral af negativitet og håbløshed og depression. Og alt der imellem.

Ingens liv er perfekte eller fantastiske 24/7. Selvfølgelig ikke, for livet og alt hvad der omgiver os er jo dynamisk og foranderligt. Vi kommer derfor aldrig til at stå med en komplet løsning på hvordan man lever et fantastisk liv hvor alt harmonerer og fungerer 100%.

Men det vi KAN finde, det er noget der kan slå så dybe rødder i os, at det kan bruges som pejlemærke uanset hvilke store eller små udfordringer vi står i livet igennem. Det handler om, at turde være tro mod os selv. Og før det, så handler det om at tage på en rejse rundt i os selv og finde ud af hvad der sådan for alvor er vigtigt for os.

Lyder det let og banalt? Det synes jeg egentlig også. Og værre endnu, så lyder det som en kliche – som buzzwords, smarte oppe-i-tiden floskler som vi allesammen synes giver mening og er åbenlyse, men som så alligevel volder os så store udfordringer at efterleve.

Og når noget lyder så ligetil, kan man endda komme til at slå sig selv oven i hovedet over ikke at kunne leve sådan, når nu det er så tilsyneladende simpelt ikke?

Udfordringen er, at der hvor du står i dit liv lige nu, det har taget mange år og alle mulige oplevelser, udfordringer osv. at nå hen til – og udtrykket “ikke at kunne se skoven for bare træer” har aldrig passet bedre – for det er umuligt at se livet udefra og få det nødvendige perspektiv og de nødvendige refleksioner når man står midt i den tempofyldte hverdag. Det bliver møghamrende svært at mærke sig selv.

Og når det er svært at mærke sig selv, så kommer man nemt til at leve livet lidt “tilfældigt” – som et blad der driver rundt med strømmen. Den ene dag tager den anden, uger kan blive til måneder og år på den måde. Jeg håber, du på den ene eller anden måde vil stoppe op og mærke efter – sådan rigtig mærke efter om du lever det liv du drømmer om og længes efter?

Jeg vil fortælle dig hvordan det at mærke mig selv, mine drømme & ønsker satte gang i en kædereaktion af fantastiske ting der skete i mit liv efterfølgende:

I sommeren 2015 tog jeg til Italien med mine 2 børn på dengang 7 og 9 år. Deres far valgte at blive hjemme, han havde en svær depression, og det havde stået på uforandret igennem ca. 3 år. Han havde på det tidspunkt fravalgt medicinsk behandling, og udover et par gange hos en psykolog da det startede, ville han heller ikke høre tale om det. Med små børn, som selvfølgelig også var meget mærkede af en mentalt og ofte også fysisk fraværende far, og passe mit fuldtidsjob ved siden af, drønede livet bare afsted med 200 km/t.

Anyway, en aften i Italien hvor begge børn legede glade med deres nyfundne ferievenner, sad jeg i en stol på terrassen og nød stilheden – og så ramte det mig som et lyn fra en klar himmel: hvad skulle jeg egentlig med mine børns far; nu var jeg fløjet til Italien, havde lejet en bil og kørt 400 km på tværs af landet (og hold kæft hvor er de italienske motorveje sindssyge at køre på!) og skabt en mega hyggelig ferie for mig og rødderne. (af hensyn til mine børn og deres far vil jeg ikke udpensle yderligere hvad de 3 år bød på som gjorde beslutningen så “nem” som det lyder hér, men når alt kommer til alt, så har vi kun dette ene liv, og det er op til os selv at få det allerbedste ud af det)

Jeg mærkede ligesom en indre “power” brede sig i mig, følelsen af igen at kunne mærke mig selv og hvad der var rigtigt for mig, og jeg vidste med det samme, at jeg skulle gå fra ham når vi kom hjem. Det gav en nærmest magisk følelse indeni – endelig igen at være tro mod mig selv og vælge hvad jeg bare så tydeligt mærkede. Jeg kom væk og fik den distance til hverdagens hamsterhjul der var nødvendig for at mærke mig selv igen.

1 måned senere traf jeg endnu et skelsættende valg der ledte til at jeg mødte mit livs kærlighed, og den historie må komme i et senere blogindlæg – jeg vil bare så gerne indgyde tro og håb til dig bag skærmen der føler at dit liv måske er lidt fastlåst og kører afsted uden du helt har fat i rattet. Det KAN lade sig gøre at tage kontrollen tilbage !

Jeg har en livsmission om at gøre det nemmere og langt mere nede-på-jorden og ligetil at skabe det liv der giver allermest mening, glæde, energi og overskud hos den enkelte. Det kan lade sig gøre, uanset hvilken livssituation du står i. Det ved jeg, fordi jeg selv har kæmpet mig igennem virkelig hårde år, store livskriser, sorg og udfordringer samt truffet valg jeg har skulle stå på mål for i alle mulige sammenhænge.

Siden jeg lærte at lytte indadtil for alvor, er mit liv blevet så meget bedre og lettere – for svaret på det meste finder jeg når jeg giver mig selv tid til at mærke efter indeni. Det er bestemt ikke så enkelt og banalt at føre ud i livet som at sige eller skrive det, men alle kan starte der hvor de er, med hvad de har og tage små skridt i retningen mod et liv i bedre balance.

Følg med på FB eller her på bloggen hvor du kan finde blogindlæg med tanker, refleksioner og input til hvordan din hverdag også kan komme til at blive mere meningsfuld for dig.

Kærlig hilsen

Gitte

PS: Vil du lære redskaberne der gav mig bevidstheden om at alt det jeg selv er i stand til at styre og ændre i mit liv, og hvordan jeg har gjort det? Så læs mere her: 

1 thought on “Løber livet også lidt fra dig nogen gange?

  1. Lars

    Mega inspirende at læse 😊 og nej det tager tid at få vendt de ting man synes ikke fungerer for en i ens hverdag 😉🙏 vh Lars

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *