At være den bedste udgave af dig!

Er du god til at være dig?

De fleste vil helt instinktivt svare Ja.

Men hvis du tænker lidt dybere over det, hvad vil det så egentlig sige at være god til at være dig? Hvis jeg fulgte dig fra sidelinjen en hel dag eller uge, ville der så være tidspunkter og episoder hvor du bagefter fx. ville sige: “Da jeg skældte mine børn helt vildt ud fordi jeg havde haft en vildt stresset dag på arbejde – altså sådan er jeg faktisk slet ikke”. Eller “Da min chef spurgte om jeg lige kunne klare opgave X tænkte jeg at jeg allerede havde mere end rigeligt at se til, men endte med at sige ja alligevel – men det er altså ikke fordi jeg ikke kan sige fra”.

Du har nok fanget pointen. Der kan være, stor eller lille, uoverensstemmelse med den måde vi faktisk gerne vil være på, og så det vores liv rent faktisk ender med at blive. Selvfølgelig sker der ting i vores allesammens liv som kan svinge os lidt ud af kurs. Det vigtigste er egentlig, at det helt grundlæggende fundament af hvem vi er ikke bliver rykket ret meget ved.

Med fundament mener jeg hvis vi kigger helt ind i det allerdybeste af dig. ‘Hvad er så dine værdier, hvad er ultimativt vigtigt for dig, hvilken slags person ser du dig selv som?

De klienter jeg i årenes løb har hjulpet med at ændre vaner, livsstil og ofte også vægttab, ville alle som en sige at det er vigtigt for dem at leve sundt og passe på sig selv. Og det gjorde ondt på dem at vide, at de ikke levede i overensstemmelse hermed.

Livet kan have en tendens til at løbe afsted med os, og hvornår er der så lige tid til at finde ro og overskud nok til at kigge indad? 

Få styr på dine prioriteringer

I virkeligheden er det jo en helt vanvittig prioritering af os selv: Bilen kommer til service, og vi poster gladeligt mange tusind kroner i vedligeholdelse til den. Vi jonglerer logistik og tid så det meste kan lade sig gøre for vores børn. Vi står altid klar til at hjælpe andre osv.

Det er der sådan set heller ikke noget galt med. Det går bare ikke, hvis vi ikke selv er nummer 1 på den prioriteringsliste en rigtig stor del af tiden.

Som de siger på flyet før take off: i tilfælde af nedsat kabinetryk, sæt iltmasken på dig selv først, dernæst hjælper du de andre.

Det samme gælder i livet – uanset hvor kliche det lyder, så er du nødt til at sørge for dig selv først. Sådan får du energi og overskud til at være en masse for andre også – bagefter! Og det vil du jo gerne – altså have energi, lyst og overskud til at være den bedste udgave af dig selv ikke?

Køb tid til at mærke efter

Start i det små. Næste gang nogen spørger dig om f.eks en opgave på arbejdet, en fødselsdag eller lign., så køb lidt tid. Sig “Jeg tjekker lige min kalender og vender tilbage”. Istedet for automatisk at spytte et Helt-klart-jeg-kommer ud med det samme.

Tag dig tid til at mærke, om det er dét, du skal bruge din tid på. Og giv derefter spørgeren et ærligt svar. “Jeg ville gerne med til din fødselsdag, men har haft så meget om ørerne på det sidste. Jeg trænger virkelig bare til en lørdag uden planer.” Bliver flok sure over det svar? Det er muligt – men alternativet er jo, at du ikke er tro mod dig selv, og det går altså ikke. På den måde fortæller du jo dig selv, at dine behov og dermed du, ikke er vigtig.

Det er ALTID okay at mærke efter og sige fra.

De mennesker der forstår og respekterer det, er de mest værdifulde mennesker du nogensinde får i dit liv! True keepers!

Jeg håber du vil prioritere, at finde tid til at mærke lidt mere efter. Komme lidt ud af hovedet og mere ned i kroppen – du vil elske dig selv for det!

Vi har et liv – og ingen ved hvornår det slutter . ‘Så beslut dig idag for at sørge for at passe på dig selv, ved at prioritere dig selv.

Skal jeg hjælpe dig?

Det er lettere sagt end gjort, det ved jeg. Så hvis du har brug for min assistance, så skal du bare vide, at lige præcis dén slags coaching er min hjemmebane. At møde dig i øjenhøjde og i fælles dialog finde ud af hvordan vi får skabt balance mellem dine ønsker & drømme og virkeligheden.

Jeg har gjort det i årevis med 100-vis af klienter, og jeg kan også hjælpe dig! Med at skabe energi og overskud til at være den bedst mulige udgave af dig selv!

Du er altid velkommen til at sende mig en uforpligtende mail med spørgsmål, tanker eller noget helt tredje. Jeg elsker at høre fra mennesker der gør sig refleksioner og tanker om deres liv! Fang mig på gitte@sundhedsopgradering.dk

Kærlig hilsen Gitte

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *