Lykke – hvordan får man mere af den?

Lykke for dig, er sandsynligvis ikke det samme som lykke for mig – eller for din nabo, kusine eller mekaniker. Lykke er dét, der gør vores liv meningsfuldt. Det er mest af alt bundet op på følelsen af, at vi lever vores liv som vi gerne vil.

Det lyder dejlig simpelt, men lad os kigge lidt nærmere på hvad det så vil sige. At leve vores liv som vi gerne vil, drømmer om og ønsker os. At vi er den partner, ægtefælle, forælder, eller i det hele taget menneske som vi gerne vil være. Den måde vi tænker om os selv på.

En ting der nemt frarøver os følelsen af lykke, er når vi slår os selv oven i hovedet og dyrker den dårlige samvittighed. Vi burde træne mere, spise sundere, se mindre tv osv. Det er nemt at køre fejlfindingsrutinen.

Følelsen af lykke kan trænes, og præcis som med al anden træning, så virker det kun hvis man gør det jævnligt og indarbejder det til en vane. Der skal heldigvis ikke ret meget træning til før vores lykkefølelse stiger. Men de gode intentioner skal bakkes op af handling hvis det skal blive til noget.

Start simpelt og overskueligt, du kan altid bygge mere på. Kvinde der smiler

Vær realistisk og stop med at sammenligne dit liv med andres. Tingene kan meget nemt se anderledes ud på den overflade af andres liv du ser, end hvad der gemmer sig bagved. Den eneste du skal sammenligne dig med, er dig selv.

Så selvom din veninde træner 5 gange om ugen og du ville ønske du også gjorde det, så glæd dig over den ene gang du kommer afsted istedet for at tænke du burde træne mere. En gang er bedre end ingen gange, og det er absolut muligt både at glæde sig over det man får gjort, samtidig med at man kan arbejde henimod at træne mere hvis det er ønsket. Men husk at jeres forudsætninger formentlig ikke er ens, og hold fokus på din egen situation.

Anerkend og ros dig selv for de ting du gør, som får dig i retning af det du ønsker dig. Når den dårlige samvittighed dukker op, så glid af på den ved at sige til dig selv at du er nok og du gør nok, punktum.

Start der hvor du er, med det du kan.

Kærlig hilsen Gitte

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *