Du KAN skabe et liv du elsker

Blogindlægget her er et uddrag af min bog: Knæk koden til at skabe et liv du elsker.

Når jeg tidligere i bogen har fremført, at dine tanker skaber din virkelighed, betyder det også, at du er i stand til at skabe et liv der matcher dine ønsker og drømme. (og hvis du lige nu sidder i river dig i håret og tænker hvordan i alverden dine tanker nogensinde skal kunne føre til det liv du drømmer om, så prøv lige at stoppe op engang. Ting kan sagtens ske selvom du ikke lige kan forestille dig hvordan. Senere i bogen skal vi se på hvordan det modsatte faktisk gør sig gældende, jo mere du forsøger at kontrollere og styre et bestemt udfald, desto mindre vil det ske.)

Men, før vi går i gang for alvor, så er det vigtigt du lige tager en lille indre dialog.

Jeg vil gerne invitere dig til en rejse hvor vi sammen tænker uden for boksen. Ikke følger de samme veje som tidligere. Åbner sindet for nye måder at tænke og være på.

Jeg ved godt det nemmeste, og det der umiddelbart føles ”bedst”, er at gøre nogenlunde som man plejer uden de store ændringer. Men tænk lige over det en gang. Hvis dit liv var fuldstændig som du ønsker det, så ville du ikke læse denne bog lige nu. Det er lidt ligesom en lommeregner – hvis du bliver ved med at taste det samme regnestykke ind igen og igen, så får du det samme resultat igen og igen.

Det samme gør sig gældende med dit liv. Hvis du ønsker et andet outcome, skal du ændre på input. Det ved jeg godt, at du allerede ved. For du mangler hverken klogskab eller viden. Det du til gengæld mangler, er hvordan du helt konkret griber det an. Før vi kommer til det, skal du forstå hvordan hjernen og kroppen fungerer. Det er umuligt at få sig selv til at implementere noget som helst man ikke forstår i store træk.

Når gode intentioner ikke er tilstrækkeligt

Du har helt sikkert prøvet at have nogle gode intentioner om et eller andet. Hvad som helst. Du har sikkert også erfaret, at de gode intentioner alene ikke har fået dig i mål med dine anstrengelser. Det er fordi intentioner har brug for energi, en katalysator af en art. Denne energi får du i form af et såkaldt ”elevated state”, hvor du følelsesmæssigt er ”oppe og ringe”. Den tilstand kan du bringe dig selv i, når krop og sind arbejder i forening med hinanden.

Dine tanker og følelser, ønsker og tro skal være på bølgelængde for at den energi er til rådighed. Hvis der er uoverensstemmelse, hopper kæden af. Så hvis dine tanker ikke matcher det du ønsker dig, får du ikke det du ønsker dig.

Hvis du fx går rundt med tanker om at noget er uretfærdigt, så er det disse signaler du udsender, og det din hjerne vil være optaget af at finde ”beviser” på at det er sandt i dine omgivelser. Hjernen elsker jo at have ret, så den gør dét arbejde rigtig grundigt.

Hvorfor ikke i stedet for arbejde med at ændre dine tanker, og dermed sende signaler ud, om noget du rent faktisk gerne vil skabe for dig selv – fx rigdom, kærlighed osv.

Om at re-designe sig selv

Tænk på den her proces som en fuldstændig fantastisk måde at re-designe dig selv på. Som at tage et hvidt lærred, eller en bog fuld af blanke sider, slå op på side 1 og tænke: Nå, og hvem vil jeg så gerne være? Hvad ønsker jeg mig ud af livet?

Start forfra og skab den person og det liv du ønsker dig. Byg dig selv op bid for bid indtil du er glad og tilfreds med resultatet. Det betyder også at du fx kan gøre dig fri af fortidens lænker, hvis du døjer med sådan nogle – hvad vi nok alle sammen gør i et eller andet omfang. Den vi er, og den måde vi lever vores liv på i dag, er summen af alle påvirkninger og erfaringer i livet som vi har levet indtil nu.

Det betyder at begrænsende bånd til fortiden kan kappes, og dit liv fremover leves i nutiden, og uafhængigt af den historie og bagage du har med dig. Hvis du virkelig ønsker dig et liv du elsker, så skal du i løbet af processen her tage et opgør med fortiden. Den skal ikke længere have nogen magt over dig.

Fra nu af er det dig, og kun dig, der bestemmer hvordan din liv udfolder sig. For nogen er det en skræmmende tanke, for hvem er vi, hvis vi ikke længere skal være den vi var? Var der noget underligt trygt ved at kunne hænge ansvaret på den og dem og det der er sket i vores liv?

Til det kan jeg kun sige, at hvis du føler dig utryg i forhold til alt det her med hvordan din fremtid mon vil tage dig ud, så er der ingen bedre måde at skabe forudsigelighed og tryghed for dig selv på, end ved selv at designe den. Skabe en ny version af dig, og et liv der indeholder alt hvad du ønsker dig.

Hvis dine tanker & følelser er uforandrede, vil dit liv også være det. Begynd at lade tanken om at ændre lidt hver dag fæstne sig i dig, det vil være mere overkommeligt og effektivt end du kan forestille dig når først vi går i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *